Werkzaamheden voor de aanleg van de tijdelijke parkeerplaats.
Werkzaamheden voor de aanleg van de tijdelijke parkeerplaats.

Aanleg tijdelijke weg en tijdelijke spoorwegovergang vanaf 18 januari

Algemeen

DIEMEN - Het deel van de Martin Luther Kinglaan vanaf de rotonde tot en met de parkeerplaatsen bij de eerste flat wordt vanaf 18 januari tot 29 maart tijdelijk afgesloten.

In deze periode worden een tijdelijke weg en een tijdelijke spoorwegovergang aangelegd. Die worden aangelegd in verband met de aanleg van een spooronderdoorgang bij het station in het centrum van Diemen.

Verkeer maakt van 18 januari tot 29 maart gebruik van een omleidingsroute. Die wordt met borden duidelijk aangegeven. Ruim 26 parkeerplaatsen voor bewoners (en hun bezoekers) bij de eerste flat van de Martin Luther Kinglaan worden vanaf 18 januari tijdelijk opgeheven. Hiervoor in de plaats komt een tijdelijke parkeerplaats op het grasveld bij de eerste flat van de Martin Luther Kinglaan. Daarnaast worden de fietsrekken aan de Martin Luther Kinglaan verplaatst.

Treinreizigers kunnen hun auto op het tijdelijke parkeerterrein aan de zuidkant van het spoor parkeren.

De huidige spoorwegovergang wordt met ingang van 26 april afgesloten. Voetgangers, fietsers, bromfietsers, automobilisten en het openbaar vervoer maken dan gebruik van de tijdelijke weg. De tijdelijke weg begint op de Martin Luther Kinglaan en loopt via de tijdelijke spoorwegovergang naar de Harmonielaan en vervolgens naar de Ouddiemerlaan aan de noordkant van het spoor. Voor de tijdelijke weg geldt een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur.

De bouw van de spooronderdoorgang gaat ruim twee jaar duren. Als de spooronderdoorgang in 2023 gereed is, worden zowel de tijdelijke weg als de tijdelijke spoorovergang weggehaald. Dan keren ook de parkeerplaatsen bij de flat weer terug.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief