Afbeelding
Foto: Pixabay

Aantal coronabesmettingen in Diemen neemt flink toe

Algemeen

DIEMEN - In week 50 (van 7 tot en met 13 december) zijn 104 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week 49 waren dit er 81. Dit heeft de GGD Amsterdam zojuist bekendgemaakt.

Het besmettingscijfer in Diemen is nu 333 personen per 100.000 inwoners. Een week eerder was dit cijfer nog 259.

In week 50 hebben 721 inwoners van Diemen zich laten testen. In week 49 hebben 608 inwoners van Diemen zich laten testen.

De GGD Amsterdam meldt dat in week 50 het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland met 27% is gestegen vergeleken met de week daarvoor. “De gemeenten Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Ouder-Amstel bevonden zich in deze week boven de signaalwaarde ‘zeer ernstig’; Uithoorn stond op het punt de ‘zeer ernstig’ grens te bereiken. Ook in de stadsdelen van Amsterdam is het aantal positief geteste personen gestegen. Het aantal positief geteste mensen in de stadsdelen Zuid, West, Oost, Nieuw-West, Zuidoost en Noord bevond zich boven de signaalwaarde ‘zeer ernstig’, en Centrum bevond zich in ‘ernstig’.”

“De toename in positieven kan deels worden veroorzaakt door het verruimde testbeleid onder nauwe contacten”, aldus de GGD Amsterdam.

Uit de krant