Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Gratificatie voor boa’s en aantal andere medewerkers van gemeente

Algemeen

DIEMEN - De gemeente Diemen heeft aan boa’s (bijzondere opsporingsambtenaren), toezichthouders en andere gemeentelijke medewerkers die veel extra werk verrichten tijdens de coronacrisis een gratificatie uitgekeerd.

Dit heeft burgemeester Erik Boog donderdagavond aan de gemeenteraad verteld naar aanleiding van een motie van de VVD. De liberalen dienden een motie in waarin zijn het college van B en W vroegen om boa’s een bonus van 300 euro netto te geven. Dit in navolging van de gemeente Amsterdam. Boog gaf aan dat de gemeente Diemen dat al heeft gedaan en dat daarnaast aan andere betrokken medewerkers een gratificatie van 390 euro netto is uitgekeerd. 

De burgemeester vertelde ook dat de gemeente aan de straatcoaches en de vrijwilligers van Samen Veilig die meehelpen in de crisisbestrijding een leuke geste heeft gedaan. Deze personen zijn niet in dienst van de gemeente Diemen. De gemeente kan hen daarom geen gratificatie of bonus uitkeren. Sinds de start van de coronacrisis in maart hebben boa’s, andere toezichthouders en een aantal andere medewerkers van de gemeente het extra druk. Zij staan ook in de frontlinie en worden soms geconfronteerd met ernstige kritiek van burgers die geen begrip hebben voor hun werkzaamheden. In mei werd een straatcoach in Diemen zelfs mishandeld door een groep jongeren. 

Na de uitleg van de burgemeester trok de VVD de motie in en was er lof van de gemeenteraad voor de handelswijze van het college van B&W.

Uit de krant