Afbeelding
Foto: Pixabay

Kabinet maakt extra coronamaatregelen bekend

Algemeen

DIEMEN - Premier Rutte en minister De Jonge hebben tijdens een persconferentie in Den Haag extra coronamaatregelen bekendgemaakt. De maatregelen gaan op woensdag 4 november om 22.00 uur in en gelden voor een periode van twee weken.

Het kabinet roept iedereen op om de komende twee weken zoveel mogelijk thuis te blijven.

Alle publiek toegankelijke locaties worden gesloten. Het betreft hier theaters, bioscopen, buurthuizen, zwembaden, bibliotheken, pretparken en dierentuinen.

De maximale groepsgrootte op straat gaat naar twee. Ook het aantal mensen dat aanwezig mag zijn bij een bruiloft of uitvaart gaat omlaag naar respectievelijk 20 en 30. 

Sportscholen blijven open omdat sport een te belangrijke lichamelijke en mentale uitlaatklep voor mensen is, aldus premier Rutte. Maar mensen mogen er niet sporten in groepslessen. 

Het kabinet roept iedereen op om tot half januari niet naar het buitenland te reizen.

Het kabinet houdt een extra pakket maatregelen achter de hand voor de zwaarst getroffen regio’s waar de besmettingscijfers maar niet omlaag gaan. Als de besmettingscijfers niet dalen, wordt het pakket ingezet. Daarbij wordt onder meer een avondklok overwogen, verdere sluiting van de winkels en sluiting van middelbare scholen.

Uit de krant