Le Bistro afgelopen zomer.
Le Bistro afgelopen zomer.

Wensmaaltijden als steun voor Diemense horeca

Algemeen

DIEMEN - De sluiting van de horeca vanwege de bestrijding van coronabesmettingen treft ook de Diemense horeca-ondernemingen zwaar. Om de bedrijven te steunen hebben de gemeente Diemen en Daarom Diemen het initiatief genomen tot de Wensmaaltijd. 

Via de site Steunhorecadiemen.nl kan vanaf 23 oktober een Diemenaar worden voorgedragen, die vervolgens verrast wordt met een gratis maaltijd verzorgd door een lokale horeca-ondernemer. Op deze manier helpen we gezamenlijk de horeca door deze periode heen. 

Op de site is een formulier te vinden waar mensen kunnen worden voorgedragen, met een goede motivatie. De beste suggesties worden samen met een vertegenwoordiger van Koninklijke Horeca Nederland geselecteerd en beloond met een Wensmaaltijd voor de gesuggereerde inwoner van Diemen. Die maaltijd komt dan van een Diemens restaurant naar keuze. Aan de Wensmaaltijd zijn voor de indiener en de ontvanger geen kosten verbonden en ook niet voor de horecaondernemer. De gemeente Diemen ondersteunt de actie Wensmaaltijd financieel.

Wethouder Klaasse van Economische Zaken is enthousiast over het idee: “Het mes snijdt met deze Wensmaaltijd aan twee kanten. We kunnen zo samen een mooi gebaar maken naar mensen die iets extra’s verdienen of die juist nu iets extra’s nodig hebben. Tegelijkertijd zorgen we er zo voor dat onze horeca-ondernemers in deze moeilijke tijd extra omzet kunnen maken. Het is met de verscherping van de maatregelen voor de horeca momenteel ontzettend lastig om het hoofd boven water te houden. Gelukkig is afhalen en bezorgen van maaltijden nog wel mogelijk. Het is nu belangrijk dat we hen steunen, want op die manier helpen we om de leuke restaurants en cafés in Diemen te behouden.”

Eerder al werd de site Steunhorecadiemen.nl geïntroduceerd met daarop een overzicht van alle bestel- en afhaalmogelijkheden in Diemen. Onder de vlag van Daarom Diemen werd verder een campagne gevoerd om de lokale winkeliers te steunen. Klaasse: “Ook dat is belangrijk. Door de coronacrisis hebben naast de horeca ook veel winkeliers het moeilijk. Met ons koopgedrag kunnen we echt helpen om de winkels in Diemen overeind te houden.”

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief