Foto: Gerrit Alink

Gemeente zet coronawijzers in

DIEMEN - Het aantal coronabesmettingen in Nederland blijft toenemen en ook in Diemen is het aantal besmettingen zorgwekkend. Vooral het naleven van de coronagedragsregel om onderling 1,5 meter afstand houden is op drukke plekken lastig. 

In aanvulling op alle bestaande maatregelen en handhavingsacties zet de gemeente daarom nu samen met de winkeliersverenigingen Diemerplein, Kruidenhof en Gruttoplein coronawijzers in. Op een aantal drukke locaties in Diemen zullen zij het publiek nadrukkelijk wijzen op de in acht te nemen afstand van 1,5 meter en over looproutes. Met name in de Diemense winkelcentra, op de markt en rond het zwembad zullen de coronawijzers te vinden zijn.

Burgemeester Boog licht toe: “Afstand houden is echt een heel effectieve manier om besmetting te voorkomen. We zien dat mensen daar soms moeite mee hebben, zeker als het ergens druk is. Dat is in Diemen bijvoorbeeld het geval rond de supermarkten en bij het begin en eind van de zwemlessen. Om het publiek op die plekken te herinneren aan het belang van die anderhalve meter zetten we nu de coronawijzers in. Dat moet het bewustzijn vergroten, maar ook duidelijk maken dat erop gelet wordt, want alleen door ons er samen voor in te spannen kunnen we het coronavirus onder controle houden. Ik ben dan ook blij dat dit een gezamenlijk initiatief is met de winkeliers in onze winkelcentra.”

In de winkelcentra zullen de coronawijzers ook mondkapjes verstrekken. Burgemeester Boog: “Het dragen van een mondkapje geldt nu als een dringend advies. Omdat ook in de winkelcentra en rond de supermarkten veel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn, verzoek ik iedereen nadrukkelijk om dat advies op te volgen en een mondkapje te dragen tijdens het winkelen. Dat moet wat mij betreft de norm zijn.”

De coronawijzers zullen in ieder geval voor een periode van vier weken actief zijn in Diemen. Als het nodig is zullen ze langer worden ingezet of op andere plekken. Ze zijn herkenbaar aan een blauw jack en een coronawijzer. De coronawijzers zijn de opvolgers van de eerder ingezette coronahosts. Die brachten op een vriendelijke en uitnodigende manier het bewustzijn over de 1,5 meter onder de aandacht, de coronawijzers zullen dat een stuk nadrukkelijker doen en ook het publiek aanspreken op de 1,5 meter afstand.

Meer berichten