Afbeelding
Foto: Pixabay

Premier Rutte geeft dringend advies: draag mondkapje in openbare binnenruimtes

Algemeen

DIEMEN - Premier Rutte omarmt het plan van een meerderheid in de Tweede Kamer voor een landelijke richtlijn voor het dragen van een niet-medisch mondkapje in publieke binnenruimtes, zoals winkels. Dat gaat per direct in, zei Rutte. De details van de maatregel worden vrijdag duidelijk. Volgens Rutte zijn er nog wel wat vragen te beantwoorden. Dit meldt de NOS.

“We maken er een dringend advies van, en we kijken hoe het gaat”, zei de premier. Het is dus geen plicht, maar dat zou het nog kunnen worden, bijvoorbeeld als die wordt opgenomen in de coronawet waar op dit moment aan gewerkt wordt.

Nu geldt het dringende advies voor een mondkapje alleen in de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De Tweede Kamer vindt dat onduidelijk. Daarom wordt het nu een landelijke richtlijn, geldig voor alle publieke gelegenheden waar het houden van voldoende afstand niet mogelijk is, aldus de NOS.

De veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, waar Diemen deel van uitmaakt, adviseert in aanvulling op de landelijke maatregelen dringend om in alle voor het publiek toegankelijke binnenruimten een mondkapje te dragen en verzoekt instellingen en bedrijven voor horeca en detailhandel dit op te nemen in hun deurbeleid.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief