Foto: Trudy Kroese

Gemeente presenteert drie modellen voor eventuele nieuwbouw in Buitenlust

DIEMEN - De gemeente Diemen geeft op de website https://socialewoningbouwdiemen.nl/buitenlust/ informatie over de mogelijke nieuwbouw in Buitenlust. In een korte video worden drie modellen toegelicht. Deze modellen staan daarnaast ook op de website afgebeeld en beschreven. De modellen hebben variatie in zowel de gebouwen als in de inrichting van de buitenruimte.

Gezien de huidige coronacrisis heeft het college van B en W besloten om voorlopig alleen online te participeren en geen bijeenkomsten te organiseren. Dat betekent dat de gemeente voor de mogelijke bouw van sociale huurwoningen in Buitenlust een online raadpleging heeft georganiseerd.

Mensen kunnen tot en met maandag 12 oktober via de website hun reactie geven. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om online de plannen voor de nieuwbouw te bekijken kunnen op woensdag 7 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis de video en een aantal informatiepanelen komen bekijken. 

De volgende stap is dat de modellen worden uitgewerkt tot een conceptplan voor de woningen en de directe omgeving. Dit plan zal de gemeente pas later dit najaar presenteren. De gemeente hoopt dat zijn dan wel een bijeenkomst kan organiseren om de mening van bewoners hierover te vernemen. Daarna gaat dit conceptplan - met opmerkingen - naar het college van B  en W en de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt dan op basis hiervan een besluit om wel of niet te bouwen in Buitenlust. 

Buitenlust is een van de zoeklocaties voor de in totaal 1.085 sociale huurwoningen die de gemeente in Diemen wil bouwen. Er is veel verzet van bewoners van Buitenlust tegen het plan om in de wijk woningen te bouwen.

Meer berichten