Afbeelding

Comité Hoogbouw Nee: ‘Geef iedereen de kans om in te spreken’

Algemeen

DIEMEN - Het Comité Hoogbouw Nee dat zich verzet tegen het bouwplan op de locatie Arent Krijtsstraat 1 wil dat alle insprekers de mogelijkheid krijgen om tijdens de informatieve raadsvergadering van 17 september in te spreken.

Het comité laat dit weten naar aanleiding van het nieuws dat de informatieve raadsvergaderingen met ingang van 10 september weer digitaal worden gehouden. De vergaderingen vinden dus niet in het gemeentehuis plaats. Besluitvormende raadsvergaderingen worden wel in het gemeentehuis gehouden.

“Wij willen er bij de gemeente op aandringen voorzieningen te treffen, zodat alle insprekers gefaciliteerd worden met de middelen om inspreken op 17 september mogelijk te maken. De gemeente heeft met goede wil en met de juiste inzet de taak om haar inwoners die mogelijkheid te geven of anders de informatieve raadsvergadering en inspraakmogelijkheid uit te stellen tot een datum die het inspreken wel mogelijk maakt. Wij achten het niet vanzelfsprekend dat eenieder de kennis en of mogelijkheden heeft om het democratisch proces digitaal op de juiste wijze te volgen, laat staan daar aan deel te nemen”, aldus het comité.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief