Foto:

Gemeente zet coronahosts in

DIEMEN - Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt toe en Diemen is daarop geen uitzondering. Het belang van het naleven van de coronagedragsregels van afstand houden en drukte vermijden blijft dus groot. In aanvulling op alle bestaande maatregelen en handhavingsacties zal de gemeente daarom vanaf donderdag een aantal coronahosts inzetten.

Doel is om te zorgen dat de Diemenaren zich bewust blijven van de regel om 1,5 meter afstand te houden. Op een aantal veelbezochte locaties in Diemen zullen coronahosts het publiek vriendelijk en laagdrempelig informeren over de in acht te nemen afstand van 1,5 meter en overlooproutes. Met name in het winkelcentrum Diemerplein, op de Campus Diemen-Zuid en op de markt zullen de hosts te vinden zijn.

Burgemeester Boog licht toe: “We zien in heel Nederland dat het moeite kost om de coronaregels na te leven. Dat is ook in Diemen het geval. Het oplopende aantal besmettingen bewijst echter dat het toch nodig blijft om de regels strikt na te leven, ze zijn er echt niet voor niets. Waar nodig schakelen we dan ook een tandje bij in de handhaving. Toch zie je ook - zeker in de openbare ruimte - dat veel goedwillende mensen niet altijd aan die anderhalve meter afstand denken. Om hen op die plekken te herinneren aan het belang ervan, zetten we nu de hosts in. Dat moet op een vriendelijke manier het bewustzijn vergroten, want alleen door ons er samen voor in te spannen kunnen we het coronavirus onder controle houden.”

De hosts zullen in ieder geval voor een periode van twee weken actief zijn in Diemen. Er gaan in Diemen twee koppels rondlopen. Als het nodig is zullen ze langer worden ingezet of op andere plekken. Ze zijn herkenbaar aan de t-shirts met de slogan ‘U houdt toch ook 1,5 meter afstand?’.

Meer berichten