Afbeelding
Partnerbijdrage

Drie manieren om je tuin stijlvol te omheinen

Algemeen

Er zijn behoorlijk wat Nederlanders die een voor- en/of achtertuin bij hun woning hebben. Aangezien de grond van de tuin bij jouw woning hoort, wil je niet dat iedereen maar zo in jouw tuin kan lopen. Daarom wordt er vaak een omheining geplaatst op de erfgrens. Heb je net een nieuwe woning en moet de tuin nog aangelegd worden? Dan ben je mogelijk nog op zoek naar een omheining. Het kan echter ook zijn dat je uitgekeken bent op de oude omheining die reeds aanwezig is. Om jou een handje te helpen, zetten we hieronder drie manieren om je tuin stijlvol te omheinen op een rijtje.

1. Dubbelstaafmat hekwerk
Een geschikt omheining vinden voor in de voortuin is geen gemakkelijke opgave. De omheining in de voortuin moet namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag deze bijvoorbeeld niet te hoog zijn, want het moet jou geen zicht ontnemen. Bovendien moet de omheining stijlvol zijn. Een dubbelstaafmat hekwerk kopen is in dat geval zeker het overwegen waard. Het gaat hier weliswaar om een open hek, maar hier kun je bijvoorbeeld planten voor of achter zetten.

2. Groen
In menig tuin in ons land wordt groen gebruikt als omheining. Zo zien we bijvoorbeeld vaak een haag van coniferen op de erfgrens staan. Vind je dit niet mooi, maar ben je wel een liefhebber van groen? Kies dan voor een omheining met betonmatten. Hier kun je planten tegenaan laten groeien, zoals een klimop. Het duurt vaak even voordat deze plant gegroeid is. Wil je direct beschut zitten? Koop dan een betonmat die reeds begroeid is. Zodoende is er direct sprake van een stijlvolle omheining.

3. Hout beton schutting
Een schutting wordt veelvuldig gebruikt om een tuin te omheinen. Met name in de achtertuin zien we vaak een schutting terug. Vaak gaat het om een houten schutting. Lang niet iedereen vindt een houten schutting echter mooi. Geldt dit ook voor jou? Dan betekent dit niet dat je niet voor deze omheining kunt kiezen. We kennen tegenwoordig namelijk ook een hout beton schutting. De basis van de schutting is dan van beton, de tussenliggende panelen van hout.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief