Afbeelding

Cordaan dient verzoek in voor het plaatsen van quarantainer bij De Diem en Berkenstede

Algemeen

DIEMEN - Cordaan heeft bij de gemeente Diemen een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van een quarantainer bij zorgcentrum De Diem en bij zorgcentrum Berkenstede. Een quarantainer is een mobiel bezoekershuisje. 

Het is de bedoeling dat er vanaf woensdag 6 mei een quarantainer bij De Diem komt te staan en vanaf maandag 11 mei ook een bij Berkenstede.

Bewoners van verpleeghuizen mogen momenteel geen bezoek ontvangen in verband met de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Een quarantainer biedt bewoners van verpleeghuizen en hun familieleden de mogelijkheid om contact met elkaar te hebben. Zij worden via een doorzichtige wand van elkaar gescheiden. Zij kunnen elkaar op een veilige manier zien en ook met elkaar praten. 

De cliëntenraad van De Diem ondersteunt dit initiatief. Er is vanuit het budget welzijn geld beschikbaar om dit mogelijk te maken. Maar aan deze extra middelen zit een grens.

Een partner van een bewoner in De Diem en tevens voorzitter van de cliëntenraad is op persoonlijke titel een inzamelingsactie via Facebook begonnen voor onder andere de huur van de quarantainer die bij het verpleeghuis De Diem wordt geplaatst. 

Mensen die een bijdrage willen storten kunnen contact met haar opnemen via e-mail: phillesvanbaaijen@hotmail.com. 

Burgemeester Erik Boog laat op zijn Facebookpagina weten dat de gemeente het initiatief steunt en ook een financiële bijdrage zal leveren aan beide bezoekershuisjes.

Uit de krant