Afbeelding

Woningbouw naast de Oude Smidse

Algemeen

DIEMEN - De eigenaar van de grond naast de Oude Smidse aan de Ouddiemerlaan 19 wil naast het historische pand een aantal woningen bouwen. Het gaat om de ruimte tussen De Oude Smidse en restaurant Stick-up Indofood. Het betreft drie woningen. De gemeente bereidt een bestemmingsplanwijziging voor.

Dit staat in het Meerjarenperspectief Grondzaken.

"In samenspraak met de grondeigenaar/projectontwikkelaar wordt een anterieure overeenkomst opgesteld. Deze moet nog worden vastgesteld", aldus de gemeente.

In het Meerjarenperspectief Grondzaken staat tevens dat de eigenaar van de grond waar nu Koninklijke Saan is gevestigd daar woningbouw wil realiseren. Koninklijke Saan is nu nog gevestigd aan de Weesperstraat in Diemen. Het bedrijf gaat in de toekomst verhuizen naar het Vattenfall-terrein bij de Diemer Vijfhoek.

"Het project bevindt zich op dit moment in de beginfase van ontwikkeling; er zijn alleen nog verkennende gesprekken gevoerd tussen de gemeente en de grondeigenaar. Binnenkort wordt er een intentieovereenkomst gesloten om het proces tot en met de herziening van het bestemmingsplan, de benodigde anterieure overeenkomst vast te leggen en de kosten die de gemeente tot dan toe maakt te dekken", aldus de gemeente.

De gemeenteraad praat tijdens de informatieve raadsvergadering van 14 mei over het Meerjarenperspectief Grondzaken. Eind mei neemt de gemeenteraad een besluit over het stuk.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief