Afbeelding
Partnerbijdrage

Vier dingen die je nog niet wist over verkopen op Amazon

Algemeen

Nu het platform Amazon ook naar Nederland is gekomen, zitten veel ondernemers en bedrijven met vragen hierover. Dat is ook niet zo gek, want het is niet zomaar een bedrijf dat zich nu ook in Nederland heeft gevestigd. Amazon is ontzettend groot en wereldwijd actief, maar toch zijn er ook nog veel dingen die de meeste mensen niet weten. Daarom lees je hieronder vier dingen die je nog niet wist over verkopen op Amazon. Bekijk ze meteen!  

Het werkt soms net zoals Google
Je hebt waarschijnlijk al weleens gehoord van adverteren op Google of bijvoorbeeld op social media. Dit kan ook op Amazon! Sterker nog, Amazon heeft zo’n groot platform dat je er zelfs Amazon SEO op los kunt laten. Dit betekent dat je in de zoekresultaten van een zoekopdracht in de Amazon zoekmachine hoger kunt komen te staan door jouw productbeschrijvingen hier specifiek op aan te passen!

Je kunt specialisten inschakelen
Een Amazon specialist kan jou helpen om het meeste uit jouw verkopen op Amazon te halen. Je krijgt dan heus geen Amerikaan aan de lijn, want Amazon specialisten zijn er ook gewoon in Nederland. Ben je nog niet goed bekend met Amazon, dan is het van harte aan te raden om zo’n specialist in te schakelen.

Je kunt je voorraad door Amazon laten beheren
Het is mogelijk om jouw voorraad op te sturen naar Amazon. Zij nemen dit dan in beheer en regelen de verzending wanneer iemand een product van jou koopt. Handig, maar natuurlijk niet zonder risico’s. Toch maken veel ondernemers hier gebruik van.

Het is in andere landen al tijden een begrip
Misschien was je zelf ook al langer op de hoogte van het bestaan van de internetgigant, maar veel mensen waren juist nog niet bekend met Amazon. Toch is het bedrijf al langer een begrip in landen zoals de Verenigde Staten en Duitsland, waar de meeste online shoppers bijna alles via Amazon bestellen. Het is volgens sommigen slechts een kwestie van tijd voordat dit ook in Nederland het geval is, maar dat moet uiteraard in de toekomst nog blijken.

Op de hoogte
Nu je wat feitjes over Amazon hebt gelezen ben je als het goed is een stukje beter op de hoogte. Ga jij jouw producten aanbieden op Amazon of juist niet? Dat zul je zelf moeten beslissen. Waarschijnlijk kan het in ieder geval geen kwaad om eens te onderzoeken hoe dat precies werkt. Succes!

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief