Afbeelding
Partnerbijdrage

Wat is belangrijk voor een goede vergelijking van uitvaartverzekeringen?

Algemeen

Een uitvaart kost veel geld. Kijk er niet raar van op wanneer je enkele duizenden euro’s kwijt bent. Indien jouw naaste overlijdt, krijg je dus met een flinke kostenpost te maken. Geregeld zien we dat mensen hierdoor in de financiële problemen raken. Zij willen immers wel een waardig afscheid voor een naaste, waardoor er niet snel op een uitvaart bespaard wordt. Uiteraard wil je niet in de financiële problemen raken, maar je wilt ook een waardig afscheid. Een uitvaartverzekering biedt in dat geval uitkomst. Voordat je zo’n verzekering afsluit, doe je er goed aan uitvaartverzekeringen te vergelijken. Maar wat is er belangrijk bij zo’n vergelijking? Wij vertellen het je in deze tekst!

1. Premie

Een uitvaartverzekering afsluiten brengt kosten met zich mee. Je moet namelijk maandelijks premie betalen. De kosten voor een uitvaartverzekering lopen echter nogal uiteen. Bij de ene verzekeraar betaal je namelijk aanzienlijk meer dan bij de ander. De gemiddelde Nederlander kijkt dan ook direct naar de prijs wanneer zij uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken. Het is namelijk mooi meegenomen wanneer je een goedkope uitvaartverzekering af kunt sluiten. Hoe lager de premie is, des te minder je maandelijks betaalt voor de verzekering.

2. Polis

De prijs speelt waarschijnlijk een grote rol, maar er is veel meer bij een uitvaartverzekering. Zo speelt het type polis bijvoorbeeld ook mee. Verzekeraars maken onderscheid in een uitvaartverzekering in geld en een uitvaartverzekering in natura. Bij eerstgenoemde verzekering komt er na het overlijden een geldbedrag vrij waarmee invulling gegeven kan worden aan de uitvaart. Bij een uitvaartverzekering in natura wordt de uitvaart verzorgd door een uitvaartverzorger die is aangesloten bij de verzekeraar. De keuzevrijheid is hierdoor beperkter.

3. Dekkingsgraad

Is de keuze gevallen op een uitvaartverzekering in geld? Dan moet je kiezen welk bedrag je wilt verzekeren. Dit noemen we ook wel de dekkingsgraad. Om een goed bedrag te kiezen, is het verstandig uit te zoeken wat een uitvaart gemiddeld kost. De meeste uitvaarten in Nederland komen gemiddeld uit op 8000 euro. Bij een uitvaartverzekering in natura kies je meestal uit drie opties: basis, gemiddeld of luxe.

4. Aanpasbaarheid

Een uitvaartverzekering sluit je af voor de rest van jouw leven. Echter kunnen wensen veranderen, het is dan ook prettig als je de polis tussentijds kan aanpassen. Bij de meeste verzekeraars is dit wel mogelijk als je nog fit en vitaal bent. Maar niet alle verzekeraars bieden deze optie, kijk daarom ook altijd of je een uitvaartverzekering aan kunt passen gedurende de looptijd.

5. Kleine lettertjes
Bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen worden de voorwaarden vaak overgeslagen. Wij raden je echter aan deze ook goed te bekijken voordat je een verzekering afsluit. Ze zijn namelijk heel belangrijk. In de voorwaarden staat namelijk waar je allemaal voor verzekerd bent. Op deze manier weet je precies wanneer er wel en niet uitgekeerd wordt.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief