Afbeelding

Gemeente: 'Ga zorgvuldig om met aanbieden van afval'

Algemeen

DIEMEN - De gemeente verzoekt inwoners van Diemen om zorgvuldig om te gaan met het aanbieden van afval en om te helpen zwerfaval te voorkomen.

Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg: "We blijven zo veel mogelijk thuis; we gaan alleen naar buiten om naar de supermarkt te gaan, een luchtje te scheppen of de hond uit te laten. Op sommige locaties zien we dan volle prullenbakken en meer zwerfafval. Onze medewerkers van wijkbeheer doen wat ze kunnen om alles netjes bij te houden, maar het zou fijn zijn als inwoners ons ook een handje helpen. Dat kan natuurlijk het beste door geen afval op straat te gooien, maar ook door naar een andere prullenbak te lopen als de dichtstbijzijnde vol is. En anders het afval gewoon mee naar huis nemen."

Inwoners van Diemen kunnen daarmee zelf een bijdrage leveren aan een schone gemeente. "Maar mensen die een ommetje maken of een boodschap doen en tegelijkertijd willen helpen om de omgeving schoon te houden, kunnen van de gemeente een grijper krijgen om zwerfafval te prikken. Zij kunnen dit doorgeven aan het Klant Contact Centrum via telefoonnummer (020) 31 44 888. De grijper wordt dan thuis voor de deur gelegd", aldus de wethouder.

Lees verder in de digitale editie

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief