De tunnel en de brug over de Gaasp.
De tunnel en de brug over de Gaasp. (Foto: Irvin van Hemert / Rijkswaterstaat)

Vanaf 25 mei voor het eerst door de Gaasperdammertunnel

DIEMEN - Na het weekend van 23 en 24 mei rijden we, in de richting van Utrecht, voortaan door de Gaasperdammertunnel. Na de zomer gaan ook de tunnelbuizen vanaf knooppunt Holendrecht richting de A1 open.

De planning van de bouwers van de drie kilometer lange tunnel in de A9 kan nog steeds gehaald worden, tenzij er nog aanvullende maatregelen tegen het coronavirus worden afgekondigd die het werk vertragen.

Rijkswaterstaat praatte geïnteresseerden dinsdagavond bij in een webinar, online dus. Daarin werd het stappenplan voor de opening van de tunnel in een animatie uitgelegd.

Afslag Weesp vervalt
In de nieuwe situatie komt de afslag S113 naar Weesp (komende vanuit knooppunt Holendrecht) later dit jaar te vervallen. Er is te weinig ruimte voor tussen de tunnelmonden en de brug over de Gaasp.

Brug over de Gaasp
Als de noordelijke tunnelbuizen open zijn, wordt de brug over de Gaasp verder afgebouwd. Er komt ook een fietspad op de brug, dat in de toekomst  aansluit op de fietspaden in het park dat op het dak van de tunnel wordt aangelegd. Dat park zal eind 2021 klaar zal zijn.


De Gaasperdammertunnel gezien vanaf knooppunt Holendrecht (Foto:Irvin van Hemert / Rijkswaterstaat)

Meer informatie is te vinden in het Online Bezoekerscentrum SAA van Rijkswaterstaat.

Meer berichten