Afbeelding
Partnerbijdrage

De leukste kraamcadeautjes

di 24 mrt 2020, 08:30 Algemeen

Hoera! De baby is geboren. Na 9 maanden wachten kun je dit wondertje dan ook eindelijk in je handen houden. De kraamweken zijn altijd hectisch waar alles even op zijn kop wordt gezet. Het dagelijks leven steekt nu heel anders in elkaar dan voor de bevalling en ook familie en vrienden komen graag regelmatig over de vloer om de baby te bewonderen. Hier hoort natuurlijk ook een leuk kraamcadeau bij! Om je wat inspiratie te geven, hebben wij een aantal tips voor je bedacht.

Knuffels
Een baby kan niet genoeg knuffels krijgen. De band tussen een kind en een knuffel kan erg sterk worden. Ze nemen de knuffel overal mee naartoe en slapen hier ook vaak mee. Daarom is het ook een nuttig kraamcadeau wat veel gebruikt zal gaan worden. Veel winkels bieden verschillende soorten knuffels aan. Zo zijn knuffels van Happy Horse heel populair. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, maten en kleuren. Knuffels speciaal voor baby’s zijn gemaakt van een goede kwaliteit, waardoor ze ook meegaan voor jarenlang speelplezier.

Kleding
Hoewel dit vaak door veel mensen wordt gegeven, is babykleding ook altijd een leuk en vooral praktisch cadeau! Als je op de hoogte bent van de kledingsmaak van de moeder, zijn kleertjes voor de baby ook altijd goed. Vraag van te voren wel even naar de gewenste maat. Zo voorkom je dat je baby straks niet eens in de kleertjes past of dat het nog veel te groot is. Natuurlijk kunnen ze hier nog ingroeien, maar het is leuker als de kleertjes gelijk gedragen kunnen worden.

Kinderservies
Misschien herken je dit nog wel van je eigen kindertijd, een eigen serviessetje. Dit is schattig klein servies, waar meestal een vormpje of figuurtje in bedrukt is. Servies kun je ook personaliseren door initialen of een naam erin te laten graveren. Een baby heeft misschien nog niet zoveel aan servies, maar op de langere termijn is dit een erg succesvol cadeau.

Accessoires
Bij accessoires kun je denken aan toilettasjes en speelgoedkoffertjes, maar ook aan slabbetjes en badcapes. Accessoires zijn zowel handig voor de baby als voor de ouders. Een bekend merk dat verschillende soorten accessoires aanbiedt, is Little Dutch. Zij bieden leuke cadeautjes en zelfs complete kraampakketten, zoals een luiertaart of grote mand met accessoires. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een pakket samen te stellen vol met kleine cadeautjes. Koop bijvoorbeeld leuk speelgoed voor de baby en voeg hier praktische spullen voor de ouders aan toe, zoals washandjes en een aankleedkussen.