Afbeelding
Foto: Holzhaus Fotografie

Burgemeester Boog: 'neem verantwoordelijkheid en volg nieuwe maatregelen'

Algemeen

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog doet een beroep op de inwoners en ondernemers van Diemen om verantwoordelijkheid te nemen en de nieuwe maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus te beperken te volgen. Dit meldt hij op zijn facebookpagina.

Boog: "Er wordt van ons allemaal veel gevraagd. Deze veeleisende situatie vraagt om vertrouwen, rust en solidariteit. Met enorme waardering en bewondering kijk ik naar iedereen die keihard werkt om onze samenleving draaiende te houden! Wij gaan hier uitkomen. Alleen samen kunnen we dit bereiken!"

Het kabinet heeft onder meer bepaald dat scholen, kinderdagopvang, eet- en drinkgelegenheden (inclusief terrassen) en sportclubs dicht zijn. Eet- en drinkgelegenheden zijn vanaf zondag 15 maart, 18.00 uur dicht. Scholen en kinderdagverblijven zijn vanaf vandaag gesloten. Zij voorzien alleen nog in de opvang van kinderen van ouders die werken in cruciale beroepsgroepen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen.

Ouders met vragen wordt geadviseerd om contact op te nemen met het eigen kinderdagverblijf of de school.

Al deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met maandag 6 april 2020. De gemeente neemt over de uitwerking hiervan contact op met de scholen, kinderopvangorganisaties en horeca in Diemen.

De gemeente Diemen heeft alle sportaccommodaties (inclusief het zwembad in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran) gesloten. Theater De Omval, de bibliotheek en de buurthuizen zijn inmiddels ook dicht.

"Ik verzoek u de media goed te volgen en de aanwijzingen van de autoriteiten op te volgen. Voor vragen over het coronavirus kunt u tussen 08.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351", aldus Boog.

"Tevens vraag ik u vriendelijk edoch dringend om niet te hamsteren: het is niet nodig en levert wel nadeel en ongemak op voor andere inwoners!"

"Er zijn gelukkig al initiatieven ontstaan om diegenen die dat nodig hebben te helpen. Prachtig om te zien. Dat geldt ook voor de betrokkenheid die er is voor mensen die besmet zijn met het virus. Daar kunnen vanwege de privacy geen mededelingen over worden gedaan, het medeleven wordt echter zeer op prijs gesteld!"

"Wij komen hier samen doorheen en ik kijk uit naar het moment waarop wij elkaar weer kunnen treffen bij die mooie evenementen en activiteiten die Diemen rijk is! Tot dan: pas goed op jezelf en elkaar, we hebben jullie hard nodig", aldus Boog.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief