Ton Kroonenberg.
Ton Kroonenberg.

Schudden van handen ook in Diemen voorlopig uit den boze

DIEMEN - Premier Mark Rutte heeft inwoners van Nederland geadviseerd om elkaar voorlopig niet de hand te schudden. Het niet schudden van handen is een maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het advies wordt in Diemen door vrijwel iedereen opgevolgd.

Ton Kroonenberg is eigenaar van fietsenzaak Kroonenberg2wielers in winkelcentrum Diemerplein. "Uiteraard houden wij ons aan het advies van de minister-president. Wij voeren nu ook een open deurbeleid. Dat betekent dat de deur van de zaak de hele dag open staat en dat de klanten de deur dus niet hoeven aan te raken. Wij maken het handvat van de deur regelmatig schoon. Op de toonbank staat een fles gel, die kunnen klanten gebruiken om hun handen schoon te maken."

Nog vaker

Kroonenberg en zijn personeel doen werk waarbij hun handen vies worden. "Wij wassen onze handen onder normale omstandigheden al vaak. Nu doen wij dat nog vaker." Hij heeft gemerkt dat het iets minder druk is in het winkelcentrum. "Ik zie dat vooral oudere mensen wegblijven. Zij wachten bijvoorbeeld met het langsbrengen van hun fiets voor een servicebeurt."

Wij lopen door winkelcentrum Diemerplein en spreken een dame aan. "Ja, ik houd mij aan het advies van premier Rutte en geef mensen voorlopig even geen hand. Maar ik ben normaal ook niet iemand die altijd handen schudt. Er kwam pas een goede vriendin bij mij op bezoek. Zij gaf mij geen hand, maar drie zoenen. Dat doet ze altijd."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten