Afbeelding
Foto: Holzhaus Fotografie

Boog: “Risico verdere besmetting coronavirus in Diemen niet groot”

Algemeen

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog heeft vrijdagavond tijdens een persconferentie aangegeven dat volgens de GGD de risico's op verdere besmetting door het coronavirus voor inwoners van Diemen, buiten het gezin om, niet groot zijn. De situatie wordt wel nauwlettend in de gaten gehouden.

Een Amsterdamse vrouw raakte afgelopen weekend op reis in Italië besmet met het coronavirus en zit in thuisisolatie in Diemen. Twee van haar drie kinderen hebben ook klachten. De gezinsleden zijn vanochtend getest op het coronavirus. De uitslag van die test wordt vrijdagavond laat of zaterdagochtend verwacht. Voorlopig blijven ze in isolatie.

Basisschool IJburg

De klachten van de vrouw begonnen dinsdag. De GGD is een onderzoek gestart naar mensen met wie de vrouw in contact is geweest. De vrouw is de laatste dagen onder meer geweest op haar werk bij het Amsterdam UMC locatie AMC, bij basisschool Laterna Magica op IJburg en bij kinderdagverblijf CompaNanny Atlas Arena in Zuidoost.

Het kinderdagverblijf in Amsterdam heeft op eigen initiatief besloten om de komende twee weken dicht te blijven, om eventuele besmetting van andere kinderen en werknemers te voorkomen. Ouders van kinderen op de basisschool op IJburg wordt gevraagd om extra alert te zijn op ziekteverschijnselen.

Vrijdagochtend was er ook onrust op een kinderdagverblijf en een school in Diemen vanwege een mogelijk verband tussen een medewerker van het kinderdagverblijf en de besmette vrouw. Er is door de GGD echter aangegeven dat er op dit moment geen sprake is van een verhoogd risico voor de kinderen daar.

Sportevenementen gaan door

Er zijn volgens de burgemeesters in Amsterdam en Diemen op dit moment nog geen extra maatregelen nodig. Evenementen en sportmanifestaties in Amsterdam en omgeving kunnen de komende dagen gewoon doorgaan.

Inwoners met vragen kunnen contact opnemen met het landelijke informatienummer: 0800 - 1351. Op de website van het RIVM is ook actuele informatie te vinden.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief