Foto: Holzhaus fotografie

Burgemeester: 'Impact gebeurtenissen Diemerplein is groot'

Burgemeester Erik Boog van Diemen laat weten dat de impact van de incidenten bij horecazaken op het Diemerplein groot is. De burgemeester meldt dit op zijn Facebookpagina. 

Afgelopen nacht is Döner House aan het Diemerpein beschoten. Boog: "Gelukkig was op dat moment niemand aanwezig. De politie doet uitgebreid onderzoek, waarbij ook de camerabeelden worden gebruikt. Uiteraard wordt in het onderzoek ook het gebeuren begin februari bij het naastgelegen horecapand betrokken. De impact van deze gebeurtenissen is groot. Er is iedereen veel aan gelegen om te achterhalen wie hier achter zit en waarom dit is gebeurd. De praktijk leert dat er verschillende aanleidingen kunnen zijn. Het is derhalve niet verstandig om daarover publiekelijk te speculeren."

In de nacht van 4 februari werd er bij de zaak Bammy's Wok een handgranaat naar binnen gegooid. De handgranaat is niet ontploft.

"De laatste jaren is in ons land het aantal soortgelijke incidenten toegenomen, zeker in de Amsterdamse en Rotterdamse regio. Daarom is een specifiek onderzoek ingesteld in de politieregio Amsterdam-Amstelland naar beschietingen, het gooien van handgranaten en ander geweld en intimidatie richting ondernemers. Dit schietincident bevestigt maar weer hoe belangrijk het is om op verschillende manieren de zware, ondermijnende criminaliteit te bestrijden. Dat blijft dan ook prioriteit voor mij als burgemeester en alle veiligheidspartners die hiervoor samenwerken", aldus Boog.

Boog verzoekt mensen die iets gezien hebben of over meer informatie beschikken contact op te nemen met de politie via nummer 0900-8844.

DIEMEN - Döner House aan het Diemerplein is vannacht rond 04.00 uur door onbekenden beschoten. Er zijn zeker vier kogels door het raam van de zaak zijn gegaan.

De politie heeft vannacht onderzoek verricht. 

De eigenaar laat weten dat er alleen materiële schade is. "Deze gebeurtenis betreuren wij zeer, omdat dit de veiligheid van bewoners en ondernemers in Diemen raakt", laat de eigenaar via Facebook weten.

De zaak gaat vandaag gewoon open.

Meer berichten