Foto:

Ouderenpartij Diemen vraagt om maatregelen voor fietsers bij kruispunt Diemerbrug

DIEMEN - De Ouderenpartij Diemen wil dat de gemeente maatregelen neemt om de veiligheid van fietsers bij de Diemerbrug te verbeteren. De partij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W.

"De herinrichting van het kruispunt bij de Diemerbrug is al geruime tijd geen prettige en veilige zaak voor voetgangers en fietsers. Dit zal in de toekomst naar onze inschatting ook zo blijven. Nadat de brug gesloten is ontstaan in beide richtingen veel gedrang en opstoppingen van voetgangers, rollators, kinderwagens, fietsers en scooters. Zowel op de brug als voor het stoplicht. De fietser is zo het kind van de rekening van de herinrichting geworden", aldus de Ouderenpartij Diemen.

"Na de herinrichting van een deel van het kruispunt in de afgelopen maanden hebben we gemerkt dat de positie van fietsers niet is verbeterd. De opstelplekken voor de stoplichten zijn smal (lijken zelfs smaller te zijn dan in de oude situatie), omdat er onnodig veel ruimte is gecreëerd voor de verhoogde ‘eilandjes’ waarin de palen staan voor de bovenleiding van de tram. Fietsers moeten daardoor soms een scherpe bocht maken tijdens hun tocht tegen de brug op, hinderen elkaar omdat er in verschillende snelheden wordt opgetrokken, en kunnen elkaar nauwelijks passeren. Datzelfde geldt voor fietsers die van de brug naar de Burgemeester Bickerstraat willen rijden", schrijft de Ouderenpartij Diemen. 

De Ouderenpartij Diemen wil dat het college van B en W bij een deskundig bureau advies inwint of de huidige constructie van de Diemerbrug verbreding toelaat. De partij vraagt ook wat de kosten zijn van een eventuele verbreding en of het college van B en W - indien de verbreding mogelijk is - bereid is om een voorstel van verbreding van de brug in te dienen bij de Vervoerregio.

De Ouderenpartij Diemen vraagt het college van B en W om op korte termijn de ruimte voor fietsers bij de stoplichten te vergroten door het verkleinen van de ‘eilandjes’ waarin de palen voor de bovenleiding van de tram staan.

Meer berichten