Foto: Trudy Kroese

Metro 50, 51, 53 en 54 starten zaterdag en zondag later

DIEMEN - Op zaterdag 8 en zondag 9 februari starten metro 50, 51, 53 en 54 later. Deze lijnen starten beide ochtenden op vanaf 9.30 uur, dan openen ook de metrostations. Het GVB verwacht rond 10.00 uur weer volgens de normale dienstregeling te rijden.

Metro 52 rijdt normaal, die stations zijn dan ook gewoon toegankelijk.

Testritten

Op zaterdagochtend en zondagochtend vinden testritten plaats op metro 50, 51, 53 en 54 met het nieuwe beveiligingssysteem. Op metro 52 is dat al in gebruik, op de overige metrolijnen nog niet. Deze testritten vinden plaats zonder reizigers. Vandaar dat de normale dienst later start en dat de stations tot die tijd gesloten zijn. Het NS-station in Diemen-Zuid is wel open.

Op diverse plekken zorgt het GVB voor alternatief vervoer. De bestaande buslijnen 41, 44 en 47 rijden op beide dagen tot 10.00 uur twee keer zo vaak. Ook starten deze buslijnen een rit eerder.

Voor verbindingen tussen de treinstations in het Amsterdamse vervoergebied kunnen reizigers op zaterdagochtend een zondagochtend gebruik maken van de trein. Op vertoon van het vervoerbewijs van GVB kunnen zij op deze dagen tot 9.30 uur met de trein reizen tussen de stations Centraal Station, Amstelstation, Duivendrecht, Bijlmer ArenA, Diemen-Zuid, Holendrecht, Amsterdam RAI, Amsterdam Zuid, Amsterdam Lelylaan en Sloterdijk.

Voor meer informatie: https://www.gvb.nl/nieuws/metro-start-later-vanwege-testritten.

Meer berichten