Afbeelding
Partnerbijdrage

De voordelen van autodelen in Diemen

Algemeen

Ook in Diemen lijken consumenten deelauto’s te omarmen. Door relatief hoge kosten die auto’s met zich meebrengen en slinkende parkeermogelijkheden; besluiten steeds meer mensen gebruik te maken van een autodeelplatform. Via zo’n platform kunnen particulieren die een auto hebben eenvoudig verhuren aan mensen zonder auto. In dit artikel wordt nader ingegaan op de vraag wat nu precies de voordelen zijn van autodelen en hoe men in Diemen ook kan ‘carsharen’. 

Veel auto’s staan onnodig stil
In de gemeente Diemen is het aantal personenauto’s afgelopen jaar voor het eerst boven de 10.000 uitgekomen. Dit komt neer op 719 auto’s per vierkante kilometer. Een groot deel van deze auto’s staat dagelijks ruim 20 uur stil. Des te interessanter het voor autobezitters is om hun auto -die anders toch stil zou staan- te verhuren via autodeelplatformen zoals SnappCar.

Voordelen van carsharing
Voor autobezitters is het principe simpel. Je kunt je auto aanbieden tegen een vaste prijs per dagdeel. Zo kun je als autobezitter de kosten van de auto terugverdienen op momenten en dagen dat je ‘m zelf niet nodig hebt. Dit kan oplopen tot een paar honderd euro per maand. Ook kun je zelf bepalen wat de voorwaarden zijn, zoals wel/niet roken en wel/geen huisdieren.

Voor de huurder van een deelauto zijn er ook voordelen. De kosten zijn het belangrijkste pluspunt. Voor een relatief laag bedrag kun je eenvoudig en snel een auto huren. Het aanbod in de regio Diemen is zeer divers; met ruim 30 verschillende automerken, zo’n 10 verschillende typen auto’s, zowel handgeschakelde als automaat auto’s en boordevol opties voor bijvoorbeeld huisdieren, kinderen en accessoires. Er is dus altijd een geschikte auto beschikbaar. En gezien de ligging van Diemen kunnen inwoners praktisch gezien ook gewoon zoeken naar het aanbod in Amsterdam.

Voor zowel verhuurders als huurders geldt dat zij, middels autodelen, bijdragen aan een duurzamer Nederland waarin minder auto’s nodig zijn. Vanuit dit perspectief is dit voor veel autobezitters en -huurders dan ook de belangrijkste reden om aan autodelen te doen.

Aanbod in Diemen en Amsterdam
Inwoners van Diemen dragen steeds vaker een steentje bij aan duurzame mobiliteit in de regio. Via SnappCar is het aanbod personenauto’s in Diemen inmiddels opgelopen tot ruim 200 auto’s. En -met Amsterdam ‘om de hoek’- is een auto huren in Amsterdam vaak ook een reële optie. Ter indicatie: in Amsterdam bevat het aanbod via SnappCar in totaal bijna 600 auto’s. Zelf een keer uitproberen? Bekijk dan de website van Snappcar voor een auto( of huurders) bij jou in de buurt!

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief