Partnerbijdrage

In een Yurt waan je je thuis - Nieuwe trend van vakantie vieren en kamperen

Het woord Yurt staat in de Turkse volksmond steeds vaker voor thuis. En ook de Mongoolse naam voor deze tent, Ger,  betekent thuis. En dat begrijpen we wel, want wie de ruime tent binnenstapt voelt zich ook al snel thuis! Door haar ronde vormen en open indeling voelt een ruime tent toch lekker knus aan.

Bovendien geniet je van goede bedden nemen je mee in het ware nacht gevoel. Veel kussens, warme kleuren, goede matrassen: wat wil je nog meer? Hoewel een sanitair binnen een yurt vaak nog net te veel gevraagd is, is de ruime tent meestal wel voorzien van een eigen keuken en een comfortabele zithoek. Naast lekker slapen, is het dus ook echt glamping. La Casita biedt een glamping Spanje aan dichtbij de stad Malaga. Het neusje van de zalm op het gebied van overnachten. Dus pak je rugtas en ga erop uit! 

Tegen alles bestand

Traditioneel getrouw bestaat een yurt uit een houten frame met vilten bekleding. Het houten frame van de wanden is opgebouwd uit een heleboel latjes die samen een ruitjespatroon vormen. Dit maakt de tent niet alleen lekker stevig, maar zorgt er ook voor geen haringen nodig zijn. Vanuit de wanden gaan er latten schuin omhoog tot in een punt: dat vormt het dak.

De vilten bekleding zorgt ervoor dat de tent goed isoleert: hierdoor heb je het ’s zomers niet te warm, maar is de tent ’s winters ook echt lekker comfortabel. Zeker wanneer je voor een variant kiest met een houtkachel in de tent! Op die manier zit je bij elk type weer er lekker comfortabel bij. Het is dus geen super deluxe verblijf met een wijnklimaatkast, maar een back to the basic overnachtingstent! 

Naast het unieke concept van glampen is de prijs meestal lager dan een normale hotelkamer die je boekt bij een luxe hotel. Met het concept van glampen wordt je automatisch ook een klein beetje verplicht om naar buiten te gaan en van de natuur te genieten, waardoor het niet voor iedereen een geschikte manier van kamperen zal zijn. Toch, is er veel belangstelling voor deze nieuwe trend in 2019. Veel glamp plezier! 

Meer berichten