Afbeelding

Verhuizing TIW-Survivors met 1 jaar uitgesteld

Algemeen

DIEMEN - De verhuizing van honk- en softbalvereniging TIW-Survivors naar het Amsterdamse sportpark Middenmeer zal niet voor komend seizoen kunnen plaatsvinden. Dat blijkt uit informatie van de gemeente Amsterdam.

Wethouder Jeroen Klaasse van Sport: “Wij vinden het belangrijk dat de verhuizing van TIW-Survivors soepel verloopt en dat de vereniging terecht komt op een goede accommodatie waar ze hun sport kunnen blijven beoefenen. Daarom moeten op sportpark Middenmeer de nodige werkzaamheden worden uitgevoerd. De gemeente Amsterdam geeft aan dat het niet realistisch is te verwachten dat de noodzakelijke werkzaamheden voor het begin van het nieuwe honkbalseizoen in april 2020, afgerond zijn. Realistischer is dat de werkzaamheden in de loop van 2020 gereed zijn. Het college van Diemen heeft daarom besloten om TIW-Survivors in 2020 nog op de velden op Sportpark de Diemen te laten spelen. Medio 2020 zal een voorstel aan de raad worden voorgelegd omtrent de herinrichting van Sportpark De Diemen zodat daar hockeyvereniging Diemen kan starten en de capaciteit van voetbalvereniging SV Diemen kan worden uitgebreid."

Verplaatsing TIW-Survivors

"Sinds 2017 worden met TIW-Survivors gesprekken gevoerd over de toekomst van de vereniging in Diemen. Een klein aantal sporters legt een relatief groot beslag op het sportpark. In onze regio is de druk op de ruimte in het algemeen en op sportvelden in het bijzonder erg hoog. We moeten daarom efficiënt met de schaarse ruimte omgaan. Ook de continuïteit van de Amsterdamse honkbal- en softbalvereniging OVVO staat onder druk. Die vereniging vindt een intensieve samenwerking met TIW-Survivors wenselijk. De beide honkbalverenigingen kunnen door het gemeenschappelijk gebruik van één accommodatie hun sport versterken en er voor zorgen dat de toekomst van beide verenigingen is gewaarborgd. Met de gemeente Amsterdam is op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over het medegebruik van de accommodatie op sportpark Middenmeer. TIW-Survivors kan in Amsterdam haar leden faciliteren en blijft ook na vertrek naar Amsterdam een Diemense vereniging. Dit betekent onder andere dat TIW-Survivors lid kan blijven van de Sportraad Diemen en gebruik kan blijven maken van Diemense binnensportaccommodaties gedurende de wintermaanden", aldus Klaasse.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief