Afbeelding
Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

Diemen doet mee aan proef ‘Meld een vermoeden’

Algemeen

DIEMEN - De Amstellandgemeenten (Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel) zijn een proef gestart met de app ‘Meld een vermoeden’. Met de app kunnen lokale handhavers, toezichthouders, politie en andere controlediensten vermoedens van ondermijnende criminaliteit melden en de informatie onderling delen. Het is de eerste regio in Nederland waarbij alle gemeenten deelnemen aan dit systeem.

De provincie Noord-Holland draagt € 23.000 bij aan deze proef. Deze steun komt voort uit een provinciaal project dat de kwaliteit en integriteit van het lokaal bestuur moet versterken. Eerder werd bekend dat de provincie ook de aansluiting van gemeenten op het netwerk Meld Misdaad Anoniem financieel mogelijk maakt. Anonieme meldingen van burgers over criminaliteit die relevant zijn voor gemeenten, komen daardoor direct bij de gemeente binnen. 

De invoering van deze meldingssystemen en de financiële steun van de provincie helpen bij de versterking van de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen. Het sneller signaleren en beter melden van misstanden is onderdeel van de aanpak Scheerlicht. Gemeente en politie treden samen actief op tegen criminele activiteiten en netwerken.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief