Afbeelding
Foto: Gemeente Diemen

Boog sluit woning aan Roggenkamp op basis van Opiumwet

Algemeen

DIEMEN - Een woning aan Roggenkamp in Diemen-Zuid is vandaag op last van burgemeester Erik Boog voor onbepaalde tijd gesloten op basis van de Opiumwet.

Boog: "Afgelopen zaterdag is bij een politiecontrole een grote hennepkwekerij in de woning aangetroffen en is een verdachte aangehouden. De woning werd niet bewoond. Door de sluiting van de woning kunnen de huidige (criminele) huurders geen gebruik meer maken van de woning, en kan het huurcontract ontbonden worden, zodat rechtmatige woningzoekenden de woning kunnen huren."

"De aanwezigheid van een hennepkwekerij leidt tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege brandgevaar én de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Gemeente en politie willen ook tegengaan dat woningen gebruikt worden voor criminele activiteiten."

"Een ander drugsbeleid in Nederland zou de criminaliteit kunnen beperken, maar we hebben te maken met de huidige situatie waarin er veel geweld wordt toegepast in de drugswereld en er gevaar voor de omgeving ontstaat. Voor de leefbaarheid en behoud van goede woonwijken moeten we deze criminaliteit daarom zoveel mogelijk terugdringen en consequent aanpakken. Dit blijft voor mij een prioriteit!", aldus Boog.

Uit de krant