'Ik hou dan ook goed contact met de politie over de situatie ter plaatse'
'Ik hou dan ook goed contact met de politie over de situatie ter plaatse' Foto: Gemeente Diemen

Pand aan Stammerkamp gekraakt

Algemeen

DIEMEN - Krakers hebben zondagmorgen een bedrijfspand aan Stammerkamp gekraakt. Burgemeester Erik boog heeft de gemeenteraad hierover geïnformeerd.

Burgemester Boog: "De groep geeft zelf aan te behoren tot de ‘We are here’-groep. Het pand is in particulier eigendom en stond tijdelijk leeg, maar er is geen sprake van langdurige leegstand. Er is door de politie contact gezocht met de eigenaar. Deze heeft inmiddels aangifte gedaan. De groep is gevraagd vrijwillig het pand te verlaten. Als de groep het pand niet verlaat zal er op korte termijn een schouw worden gehouden om de situatie te beoordelen, bijvoorbeeld op grond van brandveiligheid."

Spoedontruiming

"Bekeken wordt dan of er voldoende grond is voor een spoedontruiming op last van het Openbaar Ministerie. Als dit niet het geval is en de eigenaar heeft aangifte gedaan, dan kan een “normale” ontruimingsprocedure worden gevolgd. Dit kan een strafrechtelijke procedure zijn of een civielrechtelijke procedure. De gemeente Diemen heeft een beperkte bevoegdheid in deze zaak. Alleen als er inbreuk wordt gemaakt op de openbare orde en veiligheid kan en zal ik als burgemeester maatregelen treffen. Ik hou dan ook goed contact met de politie over de situatie ter plaatse."


!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief