Afbeelding
Foto: House of Bird

Werk voor House of Bird in Diemerbos gaat van start

Algemeen

DIEMEN - De voorbereidende werkzaamheden voor de realisatie van horecabedrijf House of Bird in het Diemerbos starten op vrijdag 25 oktober. Dit laat Staatsbosbeheer weten.

Om de bouw van House of Bird mogelijk te maken wordt een aantal bomen gekapt. Het omzagen van de bomen start op vrijdag 25 oktober en duurt een week. Het gaat om jonge essen, eiken en een enkele wilg met in totaal een oppervlakte van 2.500 m², vlak bij de ingang van het Diemerbos. De eigenaren van House of Bird, Ralph van Bemmel en Rik van den Berg van Bird Brewery, willen het karakter van het bos graag behouden op hun terras. Er wordt daarom selectief gekapt waarbij karakteristieke bomen blijven staan. De uitvoering gaat begin november van start en is in handen van Kampert Bouw B.V. Dit werk zal tot in het voorjaar van 2020 duren.

De weg vanaf de parkeerplaats naar de bouwlocatie kan vanwege werkverkeer tijdens de bouw minder goed begaanbaar zijn. Er worden borden met informatie geplaatst. Mocht de weg gedurende het werk beschadigd raken, dan wordt deze hersteld zodra het werk klaar is. 

 Zorgvuldig beheer

Staatsbosbeheer werkt zorgvuldig voor plant en dier. Dat betekent dat voor aanvang van de werkzaamheden wordt bekeken of er bijvoorbeeld broedende vogels aanwezig zijn in het werkgebied. Als die er zijn, worden maatregelen genomen om de broedende vogels te beschermen. De gekapte bomen worden door Staatsbosbeheer gecompenseerd door nieuwe bomen elders in Noord-Holland terug te planten. Staatsbosbeheer geeft hiermee invulling aan de Wet Natuurbescherming, waarin de overheid stelt dat gekapt bos gecompenseerd dient te worden. 

 House of Bird

De afgelopen jaren groeide Bird Brewery uit tot één van Nederlands meest succesvolle microbrouwerijen. Nu wordt de droom van Ralf en Rik waargemaakt: een proeflokaal midden in de natuur. House of Bird wordt een plek midden in het Diemerbos waar mensen kunnen genieten van de natuur, speciaal bier, duurzaam eten en bijzondere activiteiten. House of Bird wil bezoekers het Diemerbos laten ontdekken door onder andere excursies te organiseren. Eerder werkte de brouwerij al samen met Nederlands bekendste vogelaar Arjen Dwarshuis en natuurmagazine Roots.

In 2018 startte de zoektocht van Staatsbosbeheer naar een ondernemer die aan de rand van het Diemerbos horeca kon realiseren en exploiteren. House of Bird kwam met het meest geschikte plan. Mede dankzij crowdfunding kon hun plan worden waargemaakt: een proeflokaal midden in de natuur. 
Uit de krant