Afbeelding

Wethouder Nuijens stapt op na aanhouding in café

Algemeen

De politieke carrière van Jorrit Nuijens (GroenLinks) zit erop nu hij heeft besloten op te stappen als wethouder. Hij heeft zichzelf gisteravond onmogelijk gemaakt en houdt de eer aan zichzelf. Wel ligt er nog steeds een aangifte van belediging op zijn bordje.

Nuijens verzette zich gisteravond hevig tegen zijn aanhouding na wangedrag in café Amstelhoeck en dit heeft hem, los van de strafrechtelijke kant van de zaak, nu de politieke kop gekost.
Verder heeft hij tegenover de politie verklaard dat hij geen drugs zou hebben gebruikt. Bij zijn aanhouding zou hij in bezit zijn van een flesje met GHB en ook zou hij twee zakjes softdrugs bij zich hebben, zo melden verschillende media.
Burgemeester Erik Boog heeft in een reactie laten weten de beslissing op op te stappen te respecteren en te snappen. "Wij denken dat dit de enige juiste beslissing is. Er zijn duidelijk grenzen overschreden. De gemeente Diemen hecht veel waarde aan een integer bestuur. Dit gedrag past niet bij de waarden die wij zo belangrijk vinden."
Vanochtend zat het dagelijks bestuur van de gemeente bij elkaar om zich te beraden op de ontstane situatie.

   

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief