Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Agenten doen aangifte tegen spugende Nuijens

Algemeen

Wethouder en locoburgemeester Jorrit Nuijens van Diemen had bij zijn aanhouding gisteravond een flesje bij zich waar vermoedelijk GHB in zat. Ook had hij mogelijk twee zakjes softdrugs bij zich, zo melden verschillende media. 
Twee agenten die betrokken waren bij de aanhouding van Nuijens hebben inmiddels aangifte gedaan wegens belediging, onder andere vanwege het feit dat de wethouder één van hen in het gezicht heeft gespuugd. Nuijens is inmiddels weer op vrije voeten.

De wethouder, die de naam heeft een opvliegend karakter te hebben, ging gisteravond volledig door het lint bij een aanhouding bij een café tegenover de Stopera. Volgens getuigen zou hij hebben geschreeuwd en een glas hebben stuk gegooid in het café. Dat leidde tot een melding bij de politie, waarna Nuijens werd aangehoudenen. Op filmpjes is te zien dat Nuijens daar niet van gediend is en zich hevig verzet, waarna hij hardhandig werd afgevoerd.

Beschaving
In verschillende media uiten politici uit Diemen zware kritiek op het doen en laten van de wethouder en ook is er het nodige leedvermaak. Kevin Kreuger van Forum voor Democratie laat bijvoorbeeld in het AD weten: "De wethouder nam mij in maart nog de maat over beschaving. Jorrit, als je uit de gevangenis bent, drink ik graag een keer een biertje met je. Laten we het hebben over beschaving. App me."
Fractievoorzitter Nico Portegijs van de PvdA laat in het AD weten: "Ik zie iemand die compleet over zijn toeren is en niet mee wil werken aan zijn aanhouding. Er staan zo veel agenten om deze meneer heen, er is daar iets niet goed gegaan."
 

Uit de krant