Afbeelding
Foto: Gemeente Diemen

Graafwerkzaamheden voor aanleg glasvezelnetwerk begonnen

Algemeen

Diemen - KPN NetwerkNL is vandaag in Diemen-Noord gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Wethouder Jorrit Nuijens heeft het officiële startsein gegeven door zelf de eerste meters te graven. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden in Diemen-Noord eind juli afgerond.

KPN NetwerkNL legt het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. "We gebruiken het internet steeds vaker voor allerlei toepassingen, zoals slimme apparaten, zorg op afstand en het streamen van films. Inwoners van Diemen zijn straks klaar voor alle nieuwe mogelijkheden van het internet. Nu en in de toekomst. Maar voordat het zover is, vinden er graafwerkzaamheden plaats", aldus projectmanager Fred Hoogewerf. 

Inwoners worden geïnformeerd

Zodra de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners enkele dagen van te voren. De graafwerkzaamheden duren in principe niet langer dan drie dagen. 

Meer informatie

Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel iedere vrijdag tussen 12.00 en 19.00 uur terecht in het glasvezelinformatiepunt in het winkelcentrum aan het Gruttoplein in Diemen-Noord. Inwoners van Diemen kunnen de postcodecheck op kpnnetwerk.nl doen en zich inschrijven voor glasvezelupdates om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

De gemeente laat weten dat er in heel Diemen glasvezel wordt aangelegd met uitzondering van Biesbosch en het buitengebied.

Uit de krant