Afbeelding
Foto: 2018 Trudy Kroese

Programma herdenkingsbijeenkomst 4 mei

Algemeen

DIEMEN - In het gemeentehuis vindt op zaterdag 4 mei de herdenkingsbijeenkomst plaats. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Comité Diemen 1940-1945.

De bijeenkomst begint om 19.00 uur in de raadszaal met een welkomstwoord door Josje Kronenberg-Heijne van Comité Diemen 1940-1945. Daarna zullen leerlingen van basisscholen in Diemen gedichten voorlezen. Het Allegriakoor speelt vervolgens muziek. Nel Damman is dirigent, Hans van der Meer speelt piano.

Daarna lezen opnieuw leerlingen van de basisscholen in Diemen gedichten voor. Vervolgens zal burgemeester Erik Boog een toespraak houden. De bijeenkomst wordt vervolgd met muziek van Allegriakoor. Daarna lezen leerlingen van de basisscholen in Diemen gedichten voor. De bijeenkomst in de raadszaal wordt afgesloten met het zingen van het volkslied.

Vervolgens gaan de aanwezigen naar het plein achter het gemeentehuis. Daar speelt de Diemer Harmonie tot 20.00 uur. Vanaf dat moment worden er twee minuten stilte in acht genomen. Daarna worden er bij het monument kransen gelegd door het gemeentebestuur van Diemen, Comité Diemen 1940-1945, Veteranen Diemen, de kinderraad, de jongerenraad, politieke partijen, Historische Kring Diemen, Scouting Diemen en overige belangstellenden.

Na afloop van de kranslegging is er in het gemeentehuis voor alle aanwezigen gelegenheid om koffie te drinken en na te praten.

Voor het tweede jaar herdenkt Theater de Omval op 4 mei middels een speciale voorstelling. In het kader van 'Theater na de Dam' speelt Theater in Feite de voorstelling Sobibor. De Aaanvang is om 21:00 uur en de toegang is gratis.

Voor meer informatie kan de website.www.theaterdeomval.nl worden bezocht.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief