Afbeelding

Actie Kerkbalans start met klokgelui

Algemeen

DIEMEN - Zaterdag 19 januari luiden om 13.00 uur de kerkklokken om de start van de actie Kerkbalans aan te kondigen.

De jaarlijkse actie Kerkbalans is een belangrijke bron van inkomsten voor kerkgemeenten en parochies zoals die van Sint Petrus' Banden. Zij krijgen geen subsidie en kunnen de financiële bijdragen goed gebruiken.

Vieringen
De inkomsten van de Sint Petrus' Bandenkerk blijven de laatste jaren achter bij de kosten en daarom teert de parochie steeds meer in op de reserves. De opbrengst van Kerkbalans wordt gebruikt om vieringen te kunnen houden. Onder meer de voorgangers, verwarming in de kerk en het maken van misboekjes kunnen hiermee worden bekostigd.

Activiteiten
De Sint Petrus' Bandenkerk heeft een mooi overzicht gemaakt van de activiteiten in 2018. Zo werd samen met Scouting Diemen de Kerstommegang georganiseerd, was er een goed bezochte kerstmarkt en opende de kerk de deuren op Open Monumentendag en kreeg een hoop bezoek. Veel bezoekers lieten zich door de vrijwilligers van de kerk rondleiden.

Bijdragen
Kerkbalans loopt van 19 januari tot 3 februari. Leden van de parochie worden benaderd, maar ook mensen die geen lid zijn en de kerk wel een warm hart toedragen, kunnen een bijdrage doen. Daarvoor kunnen ze contact opnemen via secretariaat@sintpetrusbanden.nl.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief