Afbeelding
Partnerbijdrage

Afkickkliniek in het buitenland

Advertorial

Wat zijn de voordelen van het bezoeken van een afkickkliniek in het buitenland? En waar moet je rekening mee houden? Je leest het hier. 

Het is niet ongebruikelijk om in het buitenland een kliniek te zoeken. In feite zijn er enkele zeer goede klinieken in andere delen van Europa, Noord-Amerika en Zuid-Afrika. Deze klinieken bieden dezelfde hoogwaardige programma’s voor diegenen die hun revalidatiebehandeling in het buitenland willen volgen. In dit artikel geven wij jou wat meer informatie.

Wat zijn de voordelen van het bezoeken van een kliniek in het buitenland?

Er zijn enkele duidelijke voordelen aan reizen naar het buitenland voor verslavingsbehandeling, namelijk:

- Het betekent dat het individu mogelijk een behandeling krijgt die hij thuis niet zou hebben. Sommige internationale klinieken bieden unieke programma’s die misschien precies zijn wat het individu nodig heeft.

- Door naar het buitenland te reizen, vindt de persoon vaak goedkopere opties dan in zijn eigen land. Dit zou kunnen betekenen dat zelfs mensen met een bescheiden salaris kunnen profiteren van een verblijf in een luxere faciliteit.

- Er zijn sommige mensen die niet willen dat andere mensen op de hoogte zijn van hun verblijf in de kliniek. Een manier om hun anonimiteit te beschermen, is door naar het afkickkliniek in het buitenland - in de meeste van deze plaatsen hoeven ze niet eens hun echte naam te gebruiken.

- Het is mogelijk om een opname te regelen op een exotische locatie zoals Thailand of Zuid-Afrika, of iets dichterbij huis zoals Portugal of Schotland. Door het herstel in te gaan, bouwt het individu een basis voor een betere toekomst en het lijkt passend dat ze dit op een speciale plek doen.

- Er zullen enkele ongemakken zijn die verband houden met het revalidatieproces die onvermijdelijk zijn (bv. weg zijn van familie), maar er zullen andere ongemakken zijn die volledig vermijdbaar zijn (bv. verblijf in een omgeving die niet bevorderlijk is voor herstel). Door het afkicken in het buitenland, kan het individu mogelijk veel van de onnodige ongemakken die met dit soort behandeling gepaard gaan, wegnemen.

- De combinatie van revalidatie met een buitenlandse vakantie kan het hele proces zinvoller maken. Het zal ervoor zorgen dat het begin van de reis naar nuchterheid zowel bijzonder als gedenkwaardig zal zijn. Op deze manier wordt afkicken dragelijker. 

- Sommige mensen kiezen een afgelegen locatie met een prachtig landschap. Deze sfeer maakt hun verblijf tijdens het afkicken des te comfortabeler.

Het belang van het kiezen van de juiste revalidatie voor een verslaving

Om ervoor te zorgen dat het individu de grootste kans op succes heeft bij het herstel, moet hij de juiste revalidatie kiezen. Het probleem is dat de faciliteit die voor één persoon geschikt is, misschien niet zo’n goede optie is voor iemand anders. Als er één faciliteit was die voor iedereen geschikt was, zouden de rest van de ontwenningsklinieken dit sjabloon kunnen volgen en dit zou kunnen helpen om verslaving volledig te elimineren. De realiteit is dat zo’n faciliteit niet bestaat en dat er alleen een afkickkliniek kan zijn die geschikt is voor het individu. Dit is de reden waarom de persoon bij het kiezen van zijn bestemming rekening moet houden met zijn eigen behoeften en hoe het behandelprogramma op die behoeften zal aansluiten.

Ook is het noodzakelijk om naar de kosten te kijken die een opname met zich meebrengen. De Nederlandse zorgverzekeraars betalen over het algemeen voor jouw afkickperiode, maar er is een grote kans dat je de reis zelf moet betalen. Dit is iets waar je naar moet informeren, zowel bij je gekozen ontwenningskliniek als bij je zorgverzekeraar. Let ook op het eigen risico van je Nederlandse zorgverzekering, deze bedraagt € 385. De overige rekeningen worden dan vergoed. 

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief