Afbeelding
Partnerbijdrage

Robots voor de handel van Cryptocurrency

Advertorial

In tegenstelling tot de traditionele aandelenmarkten, is de cryptomarkt 24/7 geopend. Hierdoor kunnen de volatiele koersen constant dalen en stijgen. Om te vermijden dat je de klok rond cryptocurrencies aan het verhandelen bent en niet voldoende rust neemt, kun je een beroep doen op gespecialiseerde softwareprogramma’s, zoals de robot Crypto Genius

Dit zijn computerprogramma’s die indicatoren gebruiken om bepaalde trends in een koers te herkennen. De software communiceert rechtstreeks met de handelsbeurs die je gebruikt. 

Je kunt een trading robot instellen om automatische transacties uit te voeren op vooraf geprogrammeerde punten of momenten op de koers. Een trading robot handelt op basis van de door jou ingestelde indicatoren en neemt beslissingen door koersbewegingen te traceren om hier vervolgens op te reageren. Zo heb je op elk moment controle over je handelsactiviteiten zonder dat je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat achter je scherm hoeft te zitten. Omdat dit een hoop tijd en energie bespaart, worden trading robots steeds populairder bij traders.

Veel mensen vragen zich terecht af hoe winstgevend trading robots zijn. Als je een doeltreffende strategie hebt uitgewerkt, kun je met een automatische handelsrobot meer winst maken dan wanneer je alles handmatig zou doen. 

Langs de andere kant kun je ook veel geld verliezen als je een verkeerde handelsstrategie kiest en de trading robot hierop zou automatiseren. Kortom, ook als je kiest om met zulke automatische softwaretools te werken, heb je best wat kennis en voorbereiding nodig om van degelijke winsten te kunnen profiteren.

Een automatische trading robot kan handig zijn, zolang je niet vergeet dat er risico’s aan verbonden zijn. Of het nu een beurs, een software wallet of een trading robot is, wanneer je je geld geeft aan een derde partij, loop je altijd het risico om je investering te verliezen. 

Zo is niet iedere handelsrobot correct gecodeerd en zijn zulke platforms gevoelig voor oplichting. Daarom is het sterk aanbevolen om te kiezen voor een trading robot met een onberispelijke reputatie.

Uit de krant