Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Morgen hhemabijeenkomst over antisemitisme in Theater de Omval

Maatschappelijk

DIEMEN - De gemeente Diemen organiseert samen met inwoners van Diemen op woensdag 27 maart een themabijeenkomst over antisemitisme (Jodenhaat).

De bijeenkomst vindt plaats in Theater de Omval. De deuren gaan open om 20.15 uur. Het programma begint om 20.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. Na afloop is er nog gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

“We vinden het als gemeente belangrijk om te werken aan een gemeenschap waarin iedereen erbij hoort en mee kan doen. Een gemeenschap waarin discriminatie, zoals antisemitisme, geen plaats heeft. Deze bijeenkomst is bedoeld voor inwoners en geïnteresseerden die willen weten wat antisemitisme inhoudt en hoe ze met situaties van antisemitisme om kunnen gaan”, aldus de gemeente.

Eddo Verdoner, nationaal coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB), komt voor de bijeenkomst naar Diemen. Burgemeester Erik Boog zal ook aanwezig zijn. Samen met directeur Margot Weerts van het Joods Maatschappelijk Werk, de politie en het discriminatiemeldpunt nemen zij deel aan een panelgesprek.

Tijdens dit panelgesprek kunnen de aanwezigen vragen stellen over antisemitisme, hoe het aangepakt wordt en wat men kan doen in geval van antisemitisme.

Voor vragen of meer informatie kan contact worden opgenomen met het Klant Contact Centrum van de gemeente via (020) 31 44 888.

Uit de krant