Spoorzicht.
Spoorzicht.

Gemeenteraad akkoord met voorbereidingskrediet voor middelbare school

Algemeen

DIEMEN - De gemeenteraad gaat akkoord met het verzoek van het college van B en W om een voorbereidingskrediet van 150.000 euro beschikbaar te stellen voor een onderzoek naar de haalbaarheid van een middelbare school in Diemen.

Dit bleek donderdagavond tijdens de informatieve vergadering van de gemeenteraad. De gemeenteraad moet later deze maand nog officieel akkoord gaan met het voorstel. Het voorstel komt dan als hamerstuk op de agenda van de gemeenteraadsvergadering.

Nevenvestiging

De middelbare school wordt een nevenvestiging van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer. De school heeft de werktitel 'Open Schoolgemeenschap Diemen'. De gemeenteraad zal in een latere fase eventueel een besluit nemen over een bouwkrediet en een locatie voor een middelbare school. 

Twee opties

Er zijn momenteel twee opties voor een locatie: naast Sportcentrum Wethouder F.B. Duran of op Spoorzicht. Voor Spoorzicht zijn er meer wensen: (sociale) woningbouw, een accommodatie voor sport (TIW-Survivors of Hockeyclub Diemen) of het (deels) groen houden van de plek.

Uit de krant