A9 weekend dicht tussen Diemen en Holendrecht

  Buurt / wijk

DIEMEN - De A9 Gaasperdammerweg is van vrijdag 1 december 22:00 uur tot maandag 4 december 05:00 uur dicht tussen de knooppunten Diemen en Holendrecht. Ook alle tussenliggende op- en afritten zijn dicht.

Dat betekent dat verkeer niet vanaf de A9 Gaasperdammerweg de A2 richting Utrecht en de A9 Schiphol/Amstelveen op kan. Ook de verbindingsboog van knooppunt Diemen naar de A9 is dicht. Verkeer wordt omgeleid. De extra reistijd bedraagt 10 tot 15 minuten. De A9 richting de A1 (Almere) is gewoon open.

Omleidingsroutes
Verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd van 10 tot 15 minuten. Rijkswaterstaat adviseert voorafgaand aan de reis de actuele verkeersinformatie te raadplegen.

Verkeerssituatie omgedraaid op oprit S111
Er wordt in dit weekend onder andere een nieuwe fly-over aangesloten op de S111 Muntbergweg. Daardoor verandert daar vanaf 4 december 05:00 uur de verkeerssituatie. Verkeer dat vanaf de S111 naar de A2 Utrecht of A9 Schiphol wil, houdt vanaf dan rechts aan (dat is nu links). Verkeer dat richting A2 Zaanstad/Amsterdam wil houdt links aan (dat is nu rechts). De nieuwe situatie wordt ter plaatse met borden aangegeven. Ook bezoekers van het AMC en IKEA worden over deze nieuwe situatie op de weg geïnformeerd.

Meer berichten