Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

'Voorlopig geen nieuwe trams op route lijn 19'

Buurt / wijk

DIEMEN - Op de route van lijn 19 komen voorlopig geen nieuwe trams te rijden.

Dit hebben de Diemense raadsleden Bert Timmer (VVD), Nico Portegijs (PvdA) en Wim Advokaat (Ons Diemen) vernomen tijdens overleg met het GVB. De drie zijn namens Diemen lid van de Vervoerregioraad en spraken op 20 februari met het GVB. Zij brachten donderdag verslag uit aan de gemeenteraad.

Voor het overleg riepen zij inwoners van Diemen op om aan te geven wat er beter kan met het openbaar vervoer in Diemen. Bijna 50 personen reageerden op de oproep.

Timmer: "We hebben veel reacties ontvangen over tramlijn 19. De belangrijkste reacties gingen over het oude materieel, het daarin ontbreken van een conducteur en de overstaphalte op het Alexanderplein in Amsterdam."

"In ons gesprek met het GVB kwam aan de orde dat het inzetten van het oude materiaal op lijn 19 bedrijfseconomische gronden heeft. In de oude trams zijn precies evenveel mogelijkheden voor kinderwagens en rolstoelen als in het nieuwere materiaal (Combino); namelijk maximaal twee kinderwagens of rolstoelen."

Testen

"Het duurt nog wel even voor we nieuwer materieel krijgen op lijn 19. Er zijn nieuwe trams besteld. De eerste trams worden aan het einde van dit jaar geleverd. Daarna volgt een lange periode van testen. Als die testen achter de rug zijn volgt de oplevering van de overige bestelde trams, met een frequentie van circa twee per maand. We zullen het dus nog met de oude trams moeten doen", aldus Timmer.

Timmer gaf aan dat het GVB geen plannen heeft om lijn 19 door te trekken naar de natuurijsbaan op De Sniep of verder.

Evenmin zijn er plannen voor een busverbinding tussen het Amstelstation en Diemen.

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 7 maart.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief