De plek waar de nieuwe haltes komen.
De plek waar de nieuwe haltes komen.

Haltes bij Nicolaas Lublinkstraat maken plaats voor haltes bij kruispunt

Buurt / wijk

DIEMEN - De tramhaltes op de Muiderstraatweg ter hoogte van de Nicolaas Lublinkstraat worden eind mei opgeheven. Dit laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Hiervoor in de plaats komen op de Hartveldsweg tussen Ouddiemerlaan en de Burgemeester Bickerstraat haltes in beide richtingen. Deze haltes worden naar verwachting met ingang van 1 juni in gebruik genomen. Later verdwijnen de haltes op de Hartveldseweg ter hoogte van de Schoolstraat. Het is nog niet bekend wanneer dit het geval zal zijn.

Het reduceren en verplaatsen van tramhaltes is een besluit van de Vervoerregio Amsterdam.  De Vervoerregio Amsterdam houdt zich bezig met het optimaliseren van OV-infrastructuur, de kwaliteit en de efficiency. Het wijzigen van de tramhaltes is daar een voorbeeld van, aldus een woordvoerder van de gemeente.

De nieuwe plekken van de haltes hebben tot gevolg dat voor sommige reizigers de afstand tot de haltes zal afnemen, terwijl die voor andere reizigers juist zal toenemen.

Overlast

Een aantal bewoners van de Hartveldsweg ter hoogte van de plek waar de nieuwe haltes worden aangelegd vreest overlast. Zij denken dat sommige passagiers in de portieken op de tram zullen wachten. Zij verwachten ook geluidsoverlast door het remmen en optrekken van de trams. "Deze halte wordt voorzien van een abri, dus we verwachten niet dat mensen in de portieken gaan wachten. Optrekken en remmen doen de trams nu ook al bij de kruising aangezien er verkeerslichten zijn dus ook daar verwachten we niet veel verschil", aldus de woordvoerder van de gemeente.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief