Een impressie van het proeflokaal.
Een impressie van het proeflokaal. Foto: House of Bird

House of Bird kan doorgaan

Buurt / wijk

DIEMEN - Het proeflokaal van Bird Brewery in het Diemerbos kan er komen. De crowdfunding heeft, met nog vier dagen te gaan, genoeg opgebracht.

Tweede Kerstdag schoot de teller van de crowndfunding door de magische grens van 500.000 euro. Dat bedrag is minimaal nodig om het proeflokaal te kunnen bouwen.

Oprichters Ralph van Bemmel en Rik van den Berg van Bird Brewery checkten de stand vaak; zonder de crowdfunding kon hun droom voor een horecagelegenheid in het Diemerbos namelijk niet doorgaan.

Opgelucht
Nu is het zeker en de opluchting is groot. De tijd begon inmiddels wel te dringen. "Het was heel spannend. We hadden er wel vertrouwen in en wisten dat het moest gaan lukken, maar je weet natuurlijk maar nooit", vertelt Van Bemmel. "Intussen zijn er ruim 400 crowdfunders die hun geld investeren in onze plannen. Dat we zo'n vertrouwen krijgen voelt echt fantastisch. Bovendien heb ik daardoor alle vertrouwen dat we met  zo'n grote groep om ons heen er een groot succes van gaan maken."

Extra's
De teller staat inmiddels op 104%, de crowdfundingactie loopt nog tot en met 31 december. "Alle extra's zijn welkom, daarmee kunnen we het lokaal uitbreiden, eventueel in de toekomst." Alle informatie over de crowdfunding is hier te vinden.

Beginnen
Nu het benodigde bedrag bijeen is, kunnen de ondernemers verder. Als alles volgens plan verloopt, dienen zij eind januari de aanvragen voor een bouwvergunning in. "Na de vaste termijn van zes maanden die ervoor staat, zouden we dan ongeveer eind juli met de bouw kunnen beginnen. We hopen dan in november volgend jaar al open te kunnen gaan. Dat is het meest optimistische scenario, anders uiterlijk met Pasen 2020."


Begin december was er veel belangstelling voor een wandeling met een vogelspotter en een biertje op de plek waar het proeflokaal komt.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief