Ramy Hanna in Tot zoo!
Ramy Hanna in Tot zoo! Foto: Trudy Kroese

Café Tot zoo! in Sporthallen Diemen is ontmoetingsplaats voor sporters

Bedrijven

DIEMEN - Café Tot zoo! in Sporthallen Diemen bestaat sinds eind november 2022. Ramy Hanna vertelt over de zaak.

De ervaren horecaondernemer en chef-kok Ramy Hanna heeft veel plannen om meer mensen naar Tot zoo! te trekken.

Ramy Hanna: “Ik ben in de jaren 90 begonnen in de horeca. Eerst als kok in een Mexicaans restaurant in de Kinkerbuurt in Amsterdam en daarna in een restaurant met Franse keuken, vlak bij Artis. Daarna heb ik lange tijd als kok gewerkt in Het Wapen van Diemen. Op een gegeven moment ben ik gestopt met het werk in de horeca en als kwaliteitscontroleur bij McCain gaan werken en tevens als supervisor in de farmacie bij Teva Pharma.”

Maar de horeca bleef Hanna trekken. “Ik ben echt een horecaman. Ik vind het leuk om gastheer te zijn, met mensen om te gaan en mensen te vermaken. Ik vind een goede sfeer belangrijk.” Hij werd naast zijn werk in de farmacie mede-eigenaar van een restaurant in Nijkerk.

Daarna keerde hij volledig terug naar de horeca als eigenaar van het restaurant Eten aan de Dijk in Oostzaan. “Die zaak liep heel goed. Wij kregen enorm goede recensies op social media en zelfs van culinair journalist Johannes van Dam. En toch heb ik na een aantal jaren besloten om de zaak te verkopen met als doel een grotere zaak te runnen. Dat heb ik gedaan en heb ik een tijd als manager bij diverse horecazaken gewerkt, waaronder het Noorderparkbad in Amsterdam”.

Ruim een jaar geleden kreeg hij een tip dat de gemeente Diemen op zoek was naar een exploitant voor de horeca in de gerenoveerde en uitgebreide Sporthallen Diemen. De gemeente en Hanna gingen rond de tafel zitten en hij kreeg een contract om de zaak te huren. Op 28 november 2022 ging Tot zoo! open.

Ramy Hanna: “Ik pas mijn openingstijden aan aan de trainingen en wedstrijden van de sportclubs. Volleybalvereniging Smashing ‘72, handbalvereniging sv Zeeburg, basketbalvereniging Blue Stars en Badmintonvereniging Diemen trainen hier op doordeweekse avonden en spelen in de weekenden hun wedstrijden. Tijdens het zaalseizoen maken korfbalvereniging DKV Victoria en Hockey Club Diemen gebruik van Sporthallen Diemen. Na afloop van de trainingen en de wedstrijden op zaterdag en zondag blijven veel sporters, toeschouwers en familieleden lang in Tot zoo! hangen. De sfeer is dan altijd gezellig. Ik ken veel leden van de sportclubs van naam en heb goed contact met ze.”

Ramy Hanna wil de openingstijden van Tot zoo! uitbreiden en meer activiteiten organiseren. Op de nieuwe website www.tot-zoo.nl en tot zoo.diemen op Instagram staan de mogelijkheden aangegeven. Het betreft onder meer feesten en partijen, pubquizzen, darttoernooien, voetbal kijken op een groot scherm en vergaderingen. “Maar alles is natuurlijk bespreekbaar.”

Ramy Hanna tapt een biertje.

Uit de krant