Cora, Elian, Delilah en Isabelle.
Cora, Elian, Delilah en Isabelle. Foto: allardfaas

Yoga- en pilateslessen in Schuilkerk De Hoop

Algemeen

DIEMEN - Cora Bronkers, Delilah Brouwer en Elian Vermeulen geven sinds een aantal weken yogales in Schuilkerk De Hoop aan de Hartveldseweg 23. Isabelle van de Ven geeft sinds enkele weken pilates in De Hoop.

Het viertal gaf hun lessen tot voor kort in de voormalige pastorie aan de Hartveldseweg. Vanwege de restauratie van de Pastorie, die volgens de planning een jaar gaat duren, zijn hun lessen tijdelijk verplaatst naar Schuilkerk De Hoop.
De vier vrouwen zijn tevreden over Schuilkerk De Hoop. Ze vinden het een sfeervol gebouw, waar zij op een goede en prettige manier les kunnen geven.

Cora geeft flow yoga, Elian yin yoga en Delilah hatha yoga. Zij geven alle drie les aan mensen van verschillende leeftijden. De cursisten zijn over het algemeen vrouw, maar juist de mannen zijn ook van harte welkom.
Delilah: “Mensen beginnen vaak met yoga om te bewegen, leniger te worden en een moment voor zich zelf te nemen. Ze worden er rustiger van. Maar als zij langer aan yoga doen merken zij dat zij meer in balans komen, zowel emotioneel en mentaal als spiritueel.”

Elian: “Het volgen van yogalessen is voor veel mensen vaak het startpunt om bewuster te gaan leven. Mensen komen meer in balans.”

Isabelle merkt dat haar cursisten veel profijt hebben van de lessen pilates: “Bewegen is natuurlijk leuk. Veel mensen doen zittend werk en dan is het fijn als zij op een prettige manier kunnen bewegen. Pilates helpt ook bij bijvoorbeeld rugklachten. Ik besteed tijdens mijn lessen ook veel aandacht aan de ademhaling en houding van de cursisten.”
Cora, Elia, Delilah en Isabelle merken dat veel cursisten die aan yoga en pilates doen hun leefstijl veranderen. Het is dikwijls de eerste stap op weg naar een gezonder leven waarin meer wordt bewogen en ook bewuster wordt gegeten.

De yogalessen en pilateslessen worden op de volgende dagen in Schuilkerk De Hoop gegeven: dinsdag van 19.15 tot 20.15 uur flow yoga door Cora Bronkers; dinsdag van 20.30 tot 21.30 uur pilates door Isabelle van de Ven; woensdag van 19.15 tot 20.15 uur hatha yoga door Delilah Brouwer en van 20.30 tot 21.30 uur yin yoga door Elian Vermeuelen; op vrijdag van 8.45 tot 9.45 uur flow yoga door Cora Bronkers en van 10.00 tot 11.00 uur pilates door Isabelle van de Ven.

Cora Bronkers geeft aan dat geïnteresseerden een proefles kunnen aanvragen. Dit kan door een e-mail te sturen aan info@depastoriediemen.nl of telefonisch bij Cora Bronkers: 06-46 43 88 99.

Uit de krant