Afbeelding

De buitenkant van je woning geeft de eerste indruk: zo knap je de boel op

Advertorial

Het is het visitekaartje van je huis: de gevel. Zowel visite als potentiële kopers ontlenen hier hun eerste indruk aan, en zeker in het laatste geval is investeren in wat tijd en moeite raadzaam. Ook als je hier langer wilt blijven wonen, is het fijn als je elke avond, na een dag werken, ziet dat je huis er prachtig bij staat. Hoe laat je je woning weer in het oog springen?

Reinigen en een nieuwe laag verf erop

De gevel reinig je grondig met de hogedrukspuit, alvorens een steiger neer te zetten en het geheel een verse, misschien zelfs nieuwe kleur te geven. Let wel: in sommige wijken en/of huizen moet een nieuwe gevelkleur eerst overlegd worden met een schoonheidscommissie. Wil je een kleur uitzoeken en weten welke verf de beste kwaliteit heeft? Klik hier en kom meer te weten over het wereldwijd bekende verfmerk dat al meer dan twee eeuwen voor tevreden klanten (en schitterende gevels!) zorgt. 

Schutting en schuur in één moeite door meenemen

Aangezien je met de houtverf van datzelfde merk meteen de kozijnen een opknapbeurt geeft, heb je de schuurmachine toch klaarstaan: werp een kritische blik op de andere houten blikvangers van de buitenboel. Van schutting en schuur tot de houten tuinmeubels op je terras. Ze krijgen niet alleen een mooiere look, het hout gaat op deze manier ook langer mee. Idealiter behandel je je tuinmeubels eens in de twee jaar met een nieuwe verflaag, want het veranderende klimaat zorgt voor meer weersextremen. Zowel vrieskou als hitte hebben hun invloed op het hout, want het blijft een natuurproduct.

Metalen elementen weer laten blinken met metaalverf

Voor metaalverf kijk je eveneens op Colorstore.nl. Daar tik je simpelweg de zoekterm ‘metaal’ in om je in te lezen in de mogelijkheden om zelf de metalen delen van je gevel een metamorfose te geven. Denk aan de dakgoot en de steunen hiervan, decoratie, hang- en sluitwerk en metalen tuinmeubels. Voor een écht mooi resultaat polijst je ze eerst. 

Terras opknappen: de mogelijkheden

Een gloednieuw terras oogt fris en nodigt uit om meer buiten te bivakkeren. Verzakte tegels, onkruid ertussen, daar word je niet vrolijk van. Met een paar zakken stopzand en een portie werklust - en wie weet je partner, een vriend, buur of familielied dat een handje toesteekt - is het karwei zo geklaard: tegels opwippen, de ondergrond egaliseren en alles weer terugleggen. Een andere optie is een heel nieuw terras, of een houten vlonder. Die laatste behandel je natuurlijk ook met buitenverf.

Uit de krant