Afbeelding
Actueel

Man beschoten met kalasjnikov aan Fregat

Politie

DIEMEN - Aan het Fregat (Diemen Noord) hebben één of meerdere daders een man beschoten met een kalasjnikov. Het slachtoffer raakte gewond, maar overleefde de aanslag. Volgens AT5 zou het gaan om de bekende Amsterdamse crimineel Peter R. 

Het slachtoffer reed met zijn auto over het Fregat en werd beschoten. Volgens omstanders stond de dader het slachtoffer op te wachten. De beschoten man sloeg op de vlucht, maar de daders achtervolgden hem. Het slachtoffer raakte vervolgens met zijn auto te water. De man was aanspreekbaar en werd door een ambulance meegenomen. Zijn auto was doorzeefd met kogels.

Buurtbewoner: het leek wel vuurwerk
Een buurtbewoner laat weten meerdere schoten te hebben gehoord. "Het leek wel vuurwerk", zo zegt ze. Vanwege het onderzoek kunnen meerdere bewoners van de straten hun huizen niet bereiken. Waar het kan, helpen agenten. 

Recherche doet onderzoek
De recherche heeft een groot deel van het Fregat en aangrenzende straten afgezet. Er wordt sporenonderzoek gedaan. Er lopen onder andere mannen in witte pakken rond. De technische recherche zou zeker 38 kogelhulzen hebben gevonden, zo melden bronnen. 


Uit de krant