Afbeelding

Bewoners geëvacueerd na explosie en brand flat Beukenhorst

Algemeen

DIEMEN - Vanmiddag even voor vier uur was er een grote explosie in de flat Beukenhorst in Diemen-Zuid, gevolgd door een grote brand. Er zijn drie gewonden naar het AMC gebracht. De bewoners van de flat zijn geëvacueerd.

De explosie zou ontstaan zijn bij renovatiewerkzaamheden op de begane grond van de flat. Daarbij zou een gasleiding geraakt zijn. De brandweer laat de brand gecontroleerd uitbranden. Pas daarna kan de schade aan de flat worden vastgesteld. Duidelijk is dat de schade groot is. De gevel aan de voor- en achterzijde van de flat op de begane grond is eruit geslagen door de explosie, meldde de brandweer. Veel woningen zijn ontzet en plafonds zijn ingestort.

De brandweer heeft in alle woningen in de flat gecontroleerd of er nog mensen aanwezig waren. Daarbij moesten ruiten worden ingeslagen. 

Ongeveer 80 mensen zijn opgevangen in zorgcentrum Berkenstede. In ieder geval een deel van de bewoners kan vannacht niet terug naar hun woning. Als zij niet terecht kunnen bij familie of vrienden, regelt de gemeente Diemen opvang voor hen.

De politie heeft een groot gebied rond de flat afgezet. Ook omwonenden van andere flats rond Beukenhorst konden hun woning niet in of uit. Mensen reageerden geschrokken en geëmotioneerd.

Er werd vanmiddag gewaarschuwd voor giftige rook. Bewoners moesten ramen en deuren gesloten houden. 

De gemeente Diemen heeft een crisisteam samengesteld.

Laatste nieuws 19.55 uur: twee doden bij explosie

Uit de krant