27 mei 2016, de politie doet onderzoek na de beschieting.
27 mei 2016, de politie doet onderzoek na de beschieting.

Veel tips bij politie over liquidatie Jalink

Politie

DIEMEN - De politie zegt aangenaam verrast te zijn over het aantal tips dat is binnengekomen over de liquidatie van Vincent Jalink in Diemen-Noord. Dat meldt mediapartner RTV NH.

Vorige week werd er aandacht aan de zaak besteed in Bureau NH, Bureau 020 en Opsporing Verzocht. De politie kreeg daarop vijftien tips.

Verder
Er zijn onder meer namen genoemd van de mogelijke daders die te zien waren op bewakingsbeelden. "Het onderzoek kan voorlopig weer verder", aldus een politiewoordvoerder.

Beelden
Jalink werd 27 mei voor de ogen van zijn zoontje doodgeschoten op de Klipperweg. Twee uur voor de liquidatie, rond 20.00 uur, zijn twee mannen in de buurt gezien van het huis van het slachtoffer. Zij waren te zien op beelden die de politie vorige week verspreidde.

Scooter
De daders zouden na de beschieting op een gestolen scooter gevlucht zijn. Het zou gaan om één donkergetinte man en één lichtgetinte man. Laatstgenoemde droeg een grote jas met flinke capuchon. De verdachten hebben vermoedelijk geprobeerd de vluchtscooter in brand te steken, maar dit is mislukt. Getuigen worden nog altijd opgeroepen zich te melden.

Uit de krant